top of page

FÖRDELAR INFRARÖD BASTU

Infraröd bastu ger inte bara en avslappnande stund för dig utan har även en rad olika fördelar & du svettas upp till 2-3 gånger mer än i traditionell bastu trots lägre temperatur. 

DETOX & HUD

Infraröd bastu ger en ökad blodcirkulation i huden, som kan förbättra spänsten och elasticiteten. Tilltäppta porer öppnas, torr & hård hud kan bli mjukare & kan även ge positiv effekt på acne, minska besvär med eksem & psoriasis. Tack vare den djupa uppvärmningen av muskelvävnad och inre organ ger ett ökat blodflöde. Det stora frigörandet av vatten i kroppen och den kraftiga svettproduktionen ger en effektiv avgiftning av kroppen.

POSTIV EFFEKT PÅ IMMUNFÖRSVARET

Infraröd Bastu ger en effektiv uppvärmning av kroppen & aktiverar immunförsvaret. Kroppen får en ökad blodcirkulation som påverkar både hjärta & kärl samt så stärks vår immunförsvar. Olika studier visar att både det medfödda och det förvärvade skyddet stärks. Antalet vita blodkroppar ökar och produktionen av T och B-cellerna ökar. 

MINSKAR STRESS

Infravärme ökar produktionen av ett hormon som dämpar stresshormonet kortisol och hormonet Serotonin (också så kallat lyckohormonet) vid bastubad. Därav har studier visat sig att vid regelbunden användning av infraröd bastu så har det gett god effekt vid stress, utmattning & sömnsvårigheter. 

ÖKAR RÖRLIGHET 

Infraröda strålar tränger ner i hud och kroppsvävnad, ökar kroppstemperatur och stimulerar både hjärta, lymf- och immunsystem. Infraröd bastu har en dokumenterad lindrande effekt på värk och rörligheten i muskulatur/leder (stelhet). Studier visar att regelbunden användning av infraröd bastu påvisar en anti-inflammatorisk effekt med verkan över tid.

SNABBARE ÅTERHÄMTNING

För dig som tränar mycket & intensivt är infraröd bastu ett bra verktyg för effektivare återhämtning. Tack vare att kroppen värms upp direkt av infraröda värmestrålar som tränger djupt in i muskulaturen & mjukar upp spända muskler & leder. Men även hjälper infraröd bastu att aktivera kroppens anti-inflammatoriska processer och påskynda läkning samt muskulär återhämtning. 

FÖRBÄTTRAD SÖMN

Egentid i bastun är ett avkopplande sätt att ta hand om kropp och själ och få ner stressnivåerna vilket i sin tur kan påverka sömnen. Många användare tycker att deras sömn förbättras och att dom får mera energi av regelbunden användning av infraröd bastu. 

LÄS MER OM FÖRDELAR HÄR: 

bottom of page